Kuih Muih Melayu

Kuih Melayu asli memang tidak lapuk dek hujan dan tidak lekang dek panas. Resepi berzaman mempunyai tarikanya tersendiri dan sepatutnya tidak dibenarkan pupus begitu sahaja. Ianya harus dihidupkan semula dengan membuatnya mengikut cara orang-orang dahulu, setakat mana yang boleh kita ikuti. Kalau dahulunya nenek moyang kita mengunakan arang dan bara dari sabut kelapa sekarang ini kita sudah ada ketuhar (oven), microwave dan electric frier.

Mungkin cara memasaknya berubah mengikut keadaan semasa tetapi resepi, bentuk, penyediaan kuih berzaman ini tidak berubah. Generasi muda seharusnya diberitahu resepi asal kuih muih orang-orang Melayu kita supaya ianya tidak tenggelam dimamah zaman yang tidak kurang dengan kecanggihan kuih-muihnya.

KweMwe Enterprise mengekalkan resepi berzaman dan pada sesiapa yang ingin mencuba hubungilah kami.


Saturday, February 12, 2011

Senarai Harga Pemborong

Sekiranya anda seorang pengusaha restoran atau kiosk kuih muih dan berminat untuk mendapatkan harga jualan borong kami, sila hantarkan email untuk mendapatkan senarai harga istimewa kami. Segala pertanyaan akan dilayan secepat mungkin. Terima kasih kerana melawat laman blog ini.

2 comments:

  1. saya berniaga di putrajaya P4 dan ingin mendapat harga kuih dalam lingkungan 200 - 250 biji sehari (Isnin-Jumaat) penghantaran dikehendaki sebelum pukul 7 pagi (6.45am). Jenis jenis kuih boleh di campur.

    Harap boleh mendapat quotation.

    ReplyDelete
  2. Akum,saya qaesya Dari subang jaya , I go thru your blog, n I'm interested to tender your company as our suppliers to Impiana Hotel &spa Kuala Lumpur. Kami memerlukan 400 biji sehari = 7 jenis berbeza satu jenis nak

    ReplyDelete