Kuih Muih Melayu

Kuih Melayu asli memang tidak lapuk dek hujan dan tidak lekang dek panas. Resepi berzaman mempunyai tarikanya tersendiri dan sepatutnya tidak dibenarkan pupus begitu sahaja. Ianya harus dihidupkan semula dengan membuatnya mengikut cara orang-orang dahulu, setakat mana yang boleh kita ikuti. Kalau dahulunya nenek moyang kita mengunakan arang dan bara dari sabut kelapa sekarang ini kita sudah ada ketuhar (oven), microwave dan electric frier.

Mungkin cara memasaknya berubah mengikut keadaan semasa tetapi resepi, bentuk, penyediaan kuih berzaman ini tidak berubah. Generasi muda seharusnya diberitahu resepi asal kuih muih orang-orang Melayu kita supaya ianya tidak tenggelam dimamah zaman yang tidak kurang dengan kecanggihan kuih-muihnya.

KweMwe Enterprise mengekalkan resepi berzaman dan pada sesiapa yang ingin mencuba hubungilah kami.


Sunday, March 6, 2011

Promosi Tart Nenas Dari Johor Baru

Saya sudah pun membuat pesanan sebanyak 20 balang Tart Nenas yang sangat lazat dari Johor Baru yang akan sampai pada malam Ahad ini. Sekiranya tidak ianya akan sampai pada hari Isnin 7 Mac.

Ini adalah ulung kali saya membawa tart ini naik dari Johor dan untuk 20 balang yang pertama sebagai promosi saya menjualnya dengan harga RM30.00 satu balang yang mengandungi 50 biji Tart Nenas yang sangat sedap. Selepas habis 20 balang ini harga biasa jualan ialah RM35.00 sebalang.

Kalau anda ingin merasa....cept! Buat tempahan dan saya yakin anda tidak akan menyesal. So...apa lagi...jommm! Nak tengok gambar lihat saja di bawah posting Tart Nenas.

No comments:

Post a Comment