Kuih Muih Melayu

Kuih Melayu asli memang tidak lapuk dek hujan dan tidak lekang dek panas. Resepi berzaman mempunyai tarikanya tersendiri dan sepatutnya tidak dibenarkan pupus begitu sahaja. Ianya harus dihidupkan semula dengan membuatnya mengikut cara orang-orang dahulu, setakat mana yang boleh kita ikuti. Kalau dahulunya nenek moyang kita mengunakan arang dan bara dari sabut kelapa sekarang ini kita sudah ada ketuhar (oven), microwave dan electric frier.

Mungkin cara memasaknya berubah mengikut keadaan semasa tetapi resepi, bentuk, penyediaan kuih berzaman ini tidak berubah. Generasi muda seharusnya diberitahu resepi asal kuih muih orang-orang Melayu kita supaya ianya tidak tenggelam dimamah zaman yang tidak kurang dengan kecanggihan kuih-muihnya.

KweMwe Enterprise mengekalkan resepi berzaman dan pada sesiapa yang ingin mencuba hubungilah kami.


Monday, March 21, 2011

Habis Di Jual

Tart Nenas sudah habis semua dijual. 20 balang semua dah clear. Saya akan membawa naik lagi Tart pada minggu depan sebanyak 30 balang, sample Kuih Makmur 1 balang dan sample Biskut Kenari ( tersangat sedap) 1 balang. Biskut ini payah dapat di KL ni. Siapa nak rasa Kuih Makmur dan Biskut Kenari boleh hubungi saya. Kita jumpa di Giant, Kota Damansara dan saya bagi rasa. Kalau siapa tahu rumah saya....datang saja kerumah.

No comments:

Post a Comment